Alla inlägg under oktober 2011

Av Doris - 13 oktober 2011 01:28

Jag har lågt blodtryck. kännt av det några dagar och gör ju det ibland nu efter operationen, men idag har det varit förskräckligt. Förra veckan hade jag 110/75 när Syster Lindgren testade. Inatt hade jag ett par blodtrycksfall så jag mosade mig ner och det togs nytt blodtryck nu på dan. då låg det på 95/60. men då mådde jag ändå ganska bra.
Har ikväll vart svimfärdig några gånger när jag rest mig.  usch ... tur jag inte svimmat. Har ju praktik och det skulle bli så pinsamt.

försökt drick ordentligt idag, för att höjja blodtrycket.


det är ju efter open som det blivet såhär, men jag tycker dte är lite kämpigt.

har ont i magen med,  försökt ringa ersta flera ggr men det har ju aldrig möjlighet att te emot samtalet.... undrar om omeprazol skulle hjälpa...

BMI

Av Doris - 11 oktober 2011 00:35

Ibland räknar jag ut mitt BMI. när jag började min flytperiod hade jag ett BMI på 48.8 ... usch avd jag skäms...
Idag har jag ett BMI på 40.3  wow snart är jag på 40 som är gränsen för op om man inte har andra sjukdomar.  Fast jag vet många som som haft lägre BMI som fått open.  men jag är hursom glad att jag gått ned så mkt.

Konstigaste är att jag märker inte jätte mkt på kläderna. Jo lite märker jag, men när jag provar kläder i en storlek mindre än jag ahde när jag började viknedgången så är de ännu försmå... Det är tråkigt.  beror nog på all hud som fortfarande hänger. Jag är liksom mkt degigare i kroppen nu, förut var jag mer fast. Men det är väl fettet inuti som är borta

Av Doris - 10 oktober 2011 15:20


Måndag igen då och det var dax för veckans vägning. vågen stod idag på -1.3 kg från förra veckan. Känns bra. Det går stabilt nedåt ca 1 kg i veckan =) Om ett år kanske jag har nåt min målvikt. Hoppas.  För jag vill verkligen ned till en normalvikt.
Jag har så mycket att ta av, det gör mig rädd att vikten kommer stanna om ett litet tag.  hade jag haft behoc att gå ned 30 kg. ja då hade det rullat på å jag var snart i mål... men behöver ju gå ned bra mycket mer än så

 
Av Doris - 9 oktober 2011 23:30

Jag blir så trött. Är inte hungrig, fast min hjärna är hungrig, tur ärväl det annars skulle jag inte äta nåt just nu. Jag försöker äta mina måltider varjedag. Men har inge matlust. eller jo. fast inget är gott. 

 Är så sugen på något gott, och då menar jag inte godis, utan riktigt god mat. Men jag kommer inte på något gott, och inget smakar liksom. Det är tråkigt och påverkar en lite psykiskt. för suget efter något gått finns där. och längtan, men inget smakar. Maten har blivet ett onödigt ont på ngt sätt.  Eller ja... just nu är det så.

Någon som har tips på god mat??

Mat
Av Doris - 9 oktober 2011 21:45

Jag bloggar för sällan. Vet att ni är några som läser bloggen ofta och jag borde skriva mer så ni har att läsa. Men orkar liksom inte. Tappat all ork och motivation till att skriva och att plugga. Är så trött hela tiden

och så vill jag inte bara klaga, och det känns som jag mest klaggar här i bloggen.

Idag har jag haft ont i magen och lågt blodtryck. Snurrar i skallen så fort jag reser mig.
Vet någon hur man höjer blodtrycket??
jag ahr försökt dricka ordentligt.

Praktiken rullar på, Har en kommunicationsuppgift där som gör mig lite orolig, rädd att inte få till det.

Av Doris - 4 oktober 2011 11:55

 


Igår var det vägdag igen. Blev chockad när jag ställde mig på vågen
-1.9 kg !!! Det är ju nästan 4st 500grams smörpaket.

Av Doris - 1 oktober 2011 12:00

Varjedag är det alltid något jag är sugen på att äta. Idag är det en jättegod mjuk smörgås med goda pålägg. 

För er som inte vet så äter jag inte mjuktbröd, har inte gjort det sedan midsommardagen.
Jag hört att man mår dåligt av mjuktbröd efter en gbp operation, så jag vågar helt enkelt inte. fast iofs finns det mycket amn kan må dåligt av som jag äter med.


Ex alla sötade yoghurtar, jag inser mer och mer att jag inte gillar dem längre, tycker de är för söta. Provar en annan sort och den är med för söt. Jag får väl övergå helt till filmjölk istället.  Bara det att det är smidigt att ha med sig eller köpa en liten yoghurt ibland till mellanmål.


På måndag är det väg dag igen. Jag blir alltid nervös in för dem. Är så rädd att inte ha gått ned något alls.

Det känns som allt kretsar runt viktnedgång. och det gör det ju på sätt och vis. Inte bara det att det blir lägre siffror på vågen, utan även för varje kilo jag går ned , blir det lättare att bära och röra sig. Men även för varje kilo så minskar riskerna för sjukdomar och besvär av fetman.

Presentation

Jag är en tjej som har genomgått en Gastric bypass operation. Och framförallt en stor livs förändring. Denna blogg handlar om mitt liv som operared,men även o min vardag som sjuksköterska

gästbok

Besökare

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Vikt ticker


Ovido - Quiz & Flashcards